Sådan får du en unik og perfekt stue indretning med farver

Stuen er det rum i vores hjem, hvor vi har mulighed for at skabe et inspirerende og personligt miljø. Vi har her samlet en masse inspiration og skønne tips til, hvordan du kan få stor succes med både farver og indretning af stuen.

Stuen er det rum i vores hjem, hvor vi slapper af og kobler fra efter en lang arbejdsdag, rummet hvor vi omgås venner og familie, bliver underholdt af en god film eller tv-program eller der, hvor vi bare nyder en god og spændende bog i yndlingsstolen.

Når vi skal vælge stil eller type af stueindretning med farver, så har vi alle vidt forskellige ønsker og drømme. Nogle ønsker en lys og luftig stue i nedtonede farver og med stilrene og minimalistiske detaljer, hvor andre måske hellere vil have mørke og dybe farver, en dæmpet belysning og bløde tekstiler. Stueindretning er ligesom al mulig andet indretning smag og behag fra person til person. Netop derfor er indretning stue så unik og personligt fra hjem til hjem.

Uanset stil og smag, så er stuen det rum i vores hjem, hvor vi ønsker at skabe et inspirerende miljø, en følelse af ro og afslapning, og et sted hvor vi kan trække os og samle ny energi.

Du kan her finde tips og inspiration til indretning af stue med farver, hvor du vil elske at tilbringe tid alene eller sammen med familie og venner.

Maling og valg af farver til stuen

Hvilken type vægmaling og farver du vælger til dine vægge, kan gøre en stor forskel og have stor indflydelse på, hvordan din stue vil opleves. Der findes derfor ingen farver til stuen der er rigtig eller forkert. Med farver til stuen gælder det om at tænke på, hvilken følelse og stil man gerne vil have samt opnå med sin indretning. Ud fra det kan du opnå den passende farve til stuen.

Du skal altså tænke på, at farven på væggen i stuen ofte udgør basen i rummet, og det kan derfor have en stor indvirkning på totalfølelsen, hvis du vælger en al for dominerende farve. Tænk derfor grundigt over dit valg af farve og prøvemal gerne et lille stykke på væggen, inden du går i gang med at male hele rummet.

Sæt kulør på din radiator

At male radiator er måske ikke altid det sjoveste arbejde, når man vil male og forny sin stue. Men ofte kan de godt trænge til en mindre renovering, og her vil en klat maling gøre underværker.

En radiator behøver ikke altid at være hvid. Det kan give stuen en helt andet effekt, hvis du vælger at male radiatoren i en helt anden farve. At vælge en anden farve kan være med til at give et skønt blikfang, eller du kan også vælge at male den i samme farve som væggen, så radiator og væg smelter sammen. Dette giver en mere harmonisk stemning i rummet.

Mal væg og reol i samme farve

At male møbler i samme farve som væggen er mere trendy end nogensinde. Uanset om det drejer sig om at male en stor reol til bøger, en enkel fritstående reol eller et stort skab, så kommer vi ikke udenom, at der er noget helt unikt over at male møbler i samme farve som væggen i stuen. Dette er en nem måde på, hvordan du kan skabe en afslappet og harmonisk følelse i din farverige stueindretning.

Inspirerende blikfang i stuen

Når man går ind i en stue, giver det altid en behagelig følelse at have noget at lægge blikket på. Her kan en brændeovn eller måske en gammel kakkelovn, en dekorativ reol eller et betagende maleri, billeder eller en vægdekoration, være en smuk detalje i rummet.

Tv’et har i længe haft den helt centrale rolle i vores hjem – særligt i vores stueindretning. Alt efter som vores vaner og behov ændres, kan det være oplagt at tænke anderledes og dermed ikke lade tv´et styre vores indretning af stue. Indret i stedet din stue med farver, billeder og malerier på dine vægge for at skabe en mere personlig og unik indretning.

Gode tips til stue indretning med farver

Vi har her listet nogle gode tips op til stue indretning med farver. skal du i gang med farvepaletten i din indretning, så kan du med fordel have nedenstående in mente:

  • Det er en god idé at vælge en ensartet og afdæmpet base for dine farverige stue indretning. Derved kan du tilføje klare farver via accessories og møbler.
  • Overvej hvilke farver du ser fra det ene rum til det andet, og tænk over hvilket farveforløb der vil se bedst ud, inden du maler dine vægge. Det skaber en dybde, hvis det ikke er den samme farve, der går igen i alle hjemmets rum.
  • Skab sammenhæng i din farvestil ved at være den samme farve gå igen på flere print tekstiler og accessories.
  • Mal skabe eller reoler i samme farve som væggen for at give farve fladen noget ro, så der er plads til at svinge farvepaletten med andre ting i rummet, som vil stå tydeligere frem. Dette skaber mere harmoni, end hvis du sætter en masse farver på hvide flader.
  • Tænk over mængden af dagslys inden du beslutter dig for hvilke farver der skal dominere rummet. Har du en mørk stue, så skal du ikke vælge mørke farver til væggen, men i stedet lade accessories og møbler fungere som farveklatter. Hvis du derimod har et lyst rum, kan du bedre tillade dig at bruge mørke toner, som skaber dybde og kontrast i indretningen.
  • Vær ikke bange for at male alle væggene i rummet i en farve. Det skaber et langt mere gennemført udtryk, end hvis du kun maler en enkel væg, og resten så er hvidt. Samtidig er farvede rum en god base til din kunst og print, hvis detaljerne bliver fremhævet.

Related Articles

Mest populære

Seneste artikler