Gulvlamper – 10 flotte standerlamper til boligen

gulvlampe

Gulvlamper er en sand klassiker i boligen, og er derfor en del af indretningen i rigtig mange hjem. En flot gulvlampe kan bidrage med en særlig stemning i rummet, samtidig med at du har rig mulighed for at udnytte alle hjørner i din bolig.

Gulvlamper findes i mange forskellige størrelser og modeller, så du kan helt sikkert altid finde en gulvlampe, som passer til enhver smag og til ethvert rum.

Vi har i denne artikel fundet nogle flotte og stilfulde gulvlamper, som passer ind i din boligs mange rum. Du kan læse mere om, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du køber en standerlampe.

Sådan finder du den helt rigtige gulvlampe

Med gulvlamper kan du sætte prikken over i’et i din boligindretning. Gulvlamper anvendes ikke kun som behageligt lys, men den helt rette standerlampe kan også skabe en fed og personlig stil i dit hjem.

Inden du bestemmer dig for den helt rigtige standerlampe, er det også vigtigt, at du ved, hvilken funktion gulvlampen skal have. Skal gulvlampen bruges som hyggebelysning, eller skal den fungere som læselampe? Ofte er en gulvlampe nem at flytte rundt med, så du kan derfor nemt og hurtigt ændre på boligens lysindretning og rummets helhedsudtryk.

Når du vælger en gulvlampe, skal du ikke kun tænke på den som en lyskilde. Du vil få meget mere ud af din gulvlampe, hvis du også ser den som et møbel. En gulvlampe kræver lidt plads i rummet, og i stedet for at gemme den væk i et hjørne eller bag et møbel, kan du skabe et klassisk look, ved at stille din gulvlampe ved siden af sofaen eller lænestolen.

AJ gulvlampe

AJ gulvlampe

Denne smukke AJ gulvlampe er en populær klassiker, som med sine rene linjer passer perfekt ind i det minimalistiske og nordiske moderne hjem.

Den enkle og stilfulde gulvlampe er designet af Arne Jacobsen for Louis Poulsen i 1960 og har i dag opnået en status, som et af Arne Jacobsens mange populære designikoner.

 • Højde: 130 cm.
 • Diameter – fod: 27,5 cm.
 • Lyskilde: E27 Max 60W

Find AJ gulvlampe fra Louis Poulsen her.

HAY Fifty-Fifty standerlampe

Fifty-Fifty Gulvlampe Soft black fra HAY

Fifty-Fifty er en smart og multifunktionel lampe med et enkelt design. Armen kan let vippes og roteres, så man efter ønske kan skabe den rette placering af lyset.

Gulvlampen fra HAY kan bruges til mange forskellige formål som for eksempel i soveværelset, hyggekrogen, bag sofaen, ved lænestolen og meget mere.

 • Højde: 135 cm.
 • Lyskilde: 4W LED

Find Fifty-Fifty standerlampe fra Hay her.

Gubi multi-line gulvlampe

GUBI Multi-Lite Gulvlampe i Krom & Sort

Den danske designvirksomhed Gubi har designet denne elegante og stilfulde gulvlampe, som med dens asymmetriske former giver et flot lys i ethvert rum. Lampens form og den iøjnefaldende metalring omkring lampen giver dig mulighed for at rotere lampens skærm. Dette giver et hav af kombinationsmuligheder.

Ikke nok med at lampen er en lyskilde, så fungerer den samtidig som et smukt og dekorativt element i indretningen.

 • Højde: 148 cm.
 • Diameter: 32×16 cm.
 • Lyskilde: E27 Max 60W

Find Gubi multi-line gulvlampe her.

Muuto Leaf lampe

Muuto Leaf lampe

Muuto Leaf er en flot og stilren gulvlampe i et let og elegant design. Idéen er, at lampen skal være så let og simpel som overhovedet muligt. Den minimalistiske lampe er designet af Broberg og Ridderståle. Lyskilden er energibesparende LED dioder på 12 Watt, der giver et godt lys i et læsehjørne.

 • Højde: 118 cm.
 • Diameter: 18,5 cm.
 • Lyskilde: 12W LED Max 230V

Find Muuto Leaf gulvlampe her.

Le Klint standerlampe

Le klint læselampe

Denne smukke og detaljerige gulvlampe fra det populære danske designbrand Le Klint, er en klassiker, som på fineste vis kombinerer den moderne nordiske stil med et retrolook i form af den plisserede lampeskærm.

Også gulvlampens skærm er tænkt ind i designet, da den kan justeres i højde og vinkel, ligesom lampehovedet kan vippes, hvilket gør lampen særdeles velegnet som læselampe. Le Klint gulvlampen er den perfekte lampe at have stående ved siden af sofaen eller i soveværelset, når du skal læse.

 • Højde: 150 cm.
 • Diameter: 57 cm.

Find Le Klint gulvlampe her.

Hübsch gulvlampe opal glas med marmor fod

Hübsch opal glas med marmor fod

Unik gulvlampe fra Hübsch med en dekorativ marmorfod. Glasskærmen gør, at lampens hyggelige lys spreder sig i hele rummet, og at lampen både kan give et godt lys, hvis du skal læse ved siden af sofaen, eller den kan fungere som primær lyskilde i stuen, soveværelset eller i et helt tredje rum.

Det enkle og stilrene design gør, at lampen passer perfekt ind i et moderne og nordisk hjem.

 • Højde: 50 cm.
 • Diameter: 40 cm.

Find Hübsch gulvlampe her.

Ferm Living Hebe standerlampe

Ferm Living Hebe i mørkeblå

Med denne skulpturelle Hebe standerlampe fra Ferm Living kan du give din indretning helt nyt liv. Dens dybe farve og de bløde naturlige former, gør nærmest lampen til et unikt kunstværk.

Basen på standerlampen er lavet i keramik og kan nemt kombineres med forskellige lampeskærme – herunder de matchende lampeskærme fra samme serie som ligesom lampen fås i flere forskellige farver.

 • Højde: 100,5 cm.
 • Diameter: 23 cm.
 • Lyskilde: E27 Max 60W

Find Ferm Living standerlampen her.

AYTM Luceo gulvlampe

aytm luceo gulvlampe

Den smukke og elegante gulvlampe fra AYTM er inspireret af arkitekturen i Det Gamle Rom, og dens navn Luceo er latinsk og betyder ”at skinne”, hvilket er lige netop, hvad den smukke lampe gør med dens essentielle design.

Den dekorative gulvlampe giver et fokuseret lys, hvilket gør, at den er velegnet som lys ved sofaen, lænestolen eller ved hjemmearbejdspladsen.

 • Højde: 140 cm.
 • Diameter: 12 cm.

Find AYTM Luceo gulvlampe her.

House Doctor gulvlampe Precise

Preice lampe til gulvet fra House Doctor

Denne elegante gulvlampe er designet af det danske designbrand House Doctor. Kombinationen af sort og messing giver lampen et helt særligt udtryk, som passer ind i stort set alle hjem.

Den stilfulde lampe Precise er et perfekt supplement til indretningen i for eksempel stuen. Brug den ved siden af sofaen eller lænestolen for en hyggelig og behagelig belysning, når du sidder med en god bog eller lignende. Der medfølger desuden en lang ledning på 3,5 meter.

 • Højde: 124 cm.
 • Lyskilde: E14 Max 6W

Find House Doctor Precise gulvlampe her.

Broste Copenhagen gulvlampe Oscar

Broste Copenhagen gulvlampe Oscar

Det danske brand Broste Copenhagen har designet denne fine gulvlampe, der er perfekt egnet som lampe i læsehjørnet ved sofaen eller i sengen.

Lampen er fremstillet i sort stål, mens en messingstang bryder det sorte og industrielle udtryk og tilfører et mere feminint og elegant udtryk til lampen. En meget smuk gulvlampe i et tidløst og klassisk design, som passer ind i de fleste hjem.

 • Højde: 149 cm.
 • Diameter: 43 cm.

Find Broste Copenhagen Oscar gulvlampe her.

Hvordan passer gulvlampen ind med den øvrige indretning?

Når du skal vælge den rette gulvlampe, så skal du nøje overveje rummet, som den skal placeres i – særligt loftshøjden.

Har du et lavt loft, så kan en høj gulvlampe hurtigt ikke komme til sin ret. Det samme gælder, hvis du har en lav gulvlampe placeret i et højt rum. Du skal samtidig også være opmærksom på, hvordan gulvlampen kaster sit lys. Når man sidder ned, skal den helst ikke skære ind i øjnene, men derimod sprede et hyggeligt lys og skabe en god stemning i rummet.

Hvilken slags lys skal din lampe skabe?

sort standerlampe

Hvis du ønsker at gulvlampen skal stå ved siden af en lænestol eller en sofa, så den også kan bruges som læselampe, så skal bunden af lampeskærmen være omkring øjenhøjde, når du sidder ned. Dette betyder, at lampens top skal være omkring 150 cm. målt fra gulvet.

Derudover er det også vigtigt at vælge den helt rigtige lampeskærm. En halvgennemsigtig skærm er ideel til et blødere omgivende lys, men hvis du i stedet vil have fokus på en væg, et billede eller et maleri, så skal du gå efter en uigennemsigtig lampeskærm, da lyset dermed bliver mere retningsbestemt. Gulvlamper kan altså bruges til både fokuslys og til omgivende lys, afhængig af hvad du har brug for, at lampen skal kunne. Skal det være skarpt og retningsbestemt, eller skal det blot skabe hyggebelysning i rummet?

LED eller almindelige pærer i gulvlamper?

I dag er langt de fleste gulvlamper med en integreret LED eller også kan de fås med LED pære. Det er altid en god idé at gå efter gulvlamper, som du ved, at du kan få en lyskilde til i mange år frem. På et eller andet tidspunkt vil de almindelige pærer nemlig udgå helt. Ved at vælge en gulvlampe med E27, E14 eller GU10 fatning er du dog fremtidssikret.                           

Tips til valg af den rigtige gulvlampe

 1. Skal gulvlampen bruges som læselampe, bør du vælge en standerlampe, hvor skærmen kan vippes, så pæren lyser i den rigtige retning.
 2. Brug en gulvlampe som læselampe ved sofaen eller lænestolen, og udnyt at du kan flytte rundt på den, som du vil.
 3. Skal du mest bruge en gulvlampe som hyggebelysning, så kan du roligt vælge en lampe med en skulpturel form. Skal den derimod fungere som læselampe, bør du vælge en med et mere direkte lys.
 4. Ønsker du, at lampen skal give en større lyseffekt, skal du vælge en model med flere arme.
 5. Køber du en mere personlig gulvlampe, er det vigtigt, at du giver den god plads, så den kommer til sin ret.
 6. Brug en gulvlampe som hyggebelysning i soveværelset.
 7. Skab diffus hyggebelysning med en gulvlampe i transparente materialer så som flet, glas, papir og plastik.
 8. Invester i en up-light gulvlampe hvis du ønsker et hyggeligt lys i et mørkt hjørne. Dette vil få rummet til at virke større.
 9. Placer to ens gulvlamper i to forskellige højder sammen.
 10. En ledning er svær at skjule på en gulvlampe. Tjek derfor, at den er så pæn, at du gerne vil have den liggende fremme, eller at den eventuelt kan udskiftes.

Vil du se flere gulvlamper, der kan give et behageligt lys og pynte i hjemmet? Så klik på knappen herunder og se det store udvalg af standerlamper i mange forskellige materialer, farver og former.