Lamper til spisebord – 10 flotte spisebordslamper

En varm belysning gør fællesmåltiderne omkring spisebordet mere hyggelige. Det skaber et nærvær, uanset om bordet befinder sig inden- eller udendørs. Du kan både få spisebordslamper i dyrt dansk design med lækre finish detaljer og mere prisvenlige udgaver fra de store møbelhuse og belysningsbutikker. Nogle lamper til spisebord kommer i sæt med to til tre mindre identiske stykker, mens andre er store og majestætiske med et bredt lys, der fordeler sig i hele (spise)stuen eller køkkenet.

Du kan få lamper over spisebord i nordiske og minimalistiske farver eller i pangfarver. Lad dig inspirere af de forskellige stilarter i solid kvalitet her på siden. Først opridser vi 10 favoritter på onlinemarkedet i dag og herefter følger lidt information om valg af den perfekte lampe til spisebord.

Vores 10 favoritter

Vi har lagt vægt på diversitet i vores 10 bud på gode lamper til spisebord. Når du browser, så overvej om du ønsker:

 • Transparente eller solide materialer.
 • En eller flere reflektorer (lyskilder).
 • Afdæmpet eller markant farve og stil.
 • Et anerkendt og unikt design.
 • En stor eller lille lampeskærm.
 • En billig model (stykpris på under 500 kroner).

Alle de nævnte lamper er meget populære og føres af troværdige forhandlere.

Flowerpot VP1 Pendel Stone Blue – &tradition

Flowerpot VP1 Pendel Stone Blue - &tradition

Enkel og behagelig at se på. De ord opsummerer Flowerpot VP1 Pendel Stone Blue klassikeren meget godt. Din lille buede lampe har et tidløst og smagfuldt look, som passer til det moderne hjem. Metaldesignet er inspireret af de glade flower power dage. Det er lampemastodonten Verner Panton, der står bag. Alligevel får du denne lampe til spisebord til billige penge. Med en beskeden diameter på 23 centimeter optager lampen ikke meget plads. Den er oprindeligt lavet til professionelle og restauranter, men danskerne har virkelig taget den til sig! Farven er i en kold stone blue her, men du kan tjekke hele den berømte Flowerpot-serie ud. Den rummer både stående udgaver og lamper til over spisebord i et væld af forskellige farver.

Designet er lavet med to kugler i forskellige størrelser, der vender mod hinanden. Lampen pynter, og den giver et blødt og behageligt lys, der aldrig skærer i øjnene. Det er vigtigt, fordi spisebordet er et sted for uforpligtende stemning og samvær. &tradition er producenten bag. De brobygger mellem nordiske traditioner og et urbant og opdateret twist.

 • Stone Blue, men Flowerpot-serien fås i forskellige farver.
 • Diameter på 230 mm.
 • Lavet i metal.

NEW WORKS Lantern Pendel i Matteret Hvid Opal Glas

New Works lantern pendel til spisebordet

Smuk og billig stuebordslampe med dejlig belysning. Er du til et hvidt og elegant design, så kan NEW WORKS Lantern lampen fra Anderssen & Voll være din nye drømmeinvestering! Den har en rund og rar form. Materialet er matteret glas, som gør, at lampen udsender et meget afslappende lys. Den hvide farver kan kombineres med både træbord og pastelfarvede borde i plastik. Den er populær i stueindretning, og ledningen/længden kan justeres efter behov.

På trods af sin størrelse på 20 x 20 centimeter, så virker spisebordslampen let og luftig. Lyskilden er på maks. 60 Watt. Du kan tilkøbe en lampe til sofahjørnet, hvis du vil matche stilen flere steder i dit hjem. Blandt lamper til spisebord ligger denne i den absolut budgetvenlige ende. Den er stadig meget holdbar. Designet er inspireret af den klassiske rispapirs lampe. 

 • Hvid farve.
 • Diameter på 20 cm.
 • Lavet i matteret glas.

Billig lampe til spisebordet fra Nordlux

Billig lampe til spisebordet fra Nordlux

Med sit poppede look er Pendel lampen fra Nordlux en rigtig charmør. I hvert fald når vi taler kategorien ”spisebordslamper”. Her er den hvid, men du kan få den i farver som grøn, rosa, sort og blå. Det er oplagt at kombinere flere lamper i forskellige farver – særligt hvis du har et langt spisebord! I alt er der 6 versioner af den lille industrielle lampe. Prisen er næsten skræmmende lav, så du kan frit mikse og matche.

Hvis du har en lysdæmperkontakt, kan du selv styre lysindfaldet. Du skal købe lyskilden separat. E 27 fatningen gør, at du kan vælge mellem mange lyskilder. Det giver stor fleksibilitet i både lysstyrke og farvetemperatur (toning) i rummet. Overvej SceneSwitch pærer til, da de kan dæmpes med hånden. Nordlux Pop pendel spisebordslamperne er til indendørs brug. De er lavet i holdbart metal.

 • Fås i seks forskellige farver.
 • Diameter på 21,5 cm.
 • Lavet i metal.

Stofskærm Ø40cm – Sort/Guld

Stofskærm lampe til spisebordet Ø40cm - Sort/Guld

Ikke mange lamper til spiseborde kommer med en inderside i guld. Men det gør Nielsen Light Stof Pendel, som er sort udenpå og guld indeni. Skærmen er lavet i stof, som giver en varm og lidt retro fornemmelse. Den vil oplyse hele bordfladen og rummet, da skærmen fordeler lyset. Du kan både købe den til ophæng eller som stående model, hvor den kan stå på bord- eller gulvstativer. Lampeskærmen kan bruges fleksibelt. 

Med en bredde på hele 40 cm. får du en rigtig rummelig lampe, der afgiver meget lys. Den er god, hvis du for eksempel også sidder ved spisebordet og arbejder, eller hvis I er en stor familie på mange medlemmer. For at det ikke skal være løgn, kan du også vælge mellem en kobberfarvet eller hvid inderside. Alle tre versioner er sorte udenpå, hvilket skaber en spændende visuel kontrast.

 • Sort yderside og fås med enten guld, hvid eller kobber inderside.
 • Diameter på 40 cm.
 • Lavet i stof.

Populær Hope pendel lampe til spisebordet

Hope pendel spisebordslampe i rustfrit stål

En festlig og sej lampe får du her! Hope Pendel med en diameter på 610 mm. har noget herskabeligt over sig. Den har et unikt design med formede blade og stængler, som du selv samler efter levering. Skaberne bag er Rizzatto & Paz, som har lavet spisebordslampen til Luceplan. Lampen ser meget let og fin ud, og den er transparent. Det gør, at selvom den er ret stor, så lægger man ikke mærke til det. Højden er på 490 millimeter.

Materialet er tredelt. Lampen er lavet i rustfrit stål, polykarbonat og Fresnel linser. Kronbladene snor sig sirligt om hinanden. Du får en lampe til spisebord, der virkelig skiller sig ud fra mængden. Du kan evt. købe en dæmpbar LED-pære til. Ligesom glas har materialerne en dioptrisk effekt. Lyset multipliceres og genafspejles i fladerne, hvilket giver glitter og glamour. Lyset bliver diameter i sig selv. Hope – håb – lampen vil være særdeles smuk i stuen og over spisebordet.

 • Transparent.
 • Diameter på 61 cm.
 • Lavet i rustfrit stål, transparent polykarbonat og fresnel linser.

VP Globe 40 alu pendel spisebordslampe

VP Globe 40 alu pendel

Lækker lampe til spisebord med alle de rigtige detaljer. Den er lavet i flot akryl og har hele fem reflektorer i et sirligt arrangement. Reflektorerne er lavet i udhulet aluminium og i forskellige farver. Det hvide, blå og orange giver et visuelt spændende sammenspil og et unikt udtryk. Lampen vil være blikfang – men på den diskrete og smagfulde måde. Verner Panton står med sit særpræg også bag VP Globe 50 alu pendel modellen.

Den er produceret af Verpan, som er kendt og elsket over hele landet. Lampen har en diameter på 40 cm., og den vejer 6 kilo. Den giver et stabilt og solidt lys men vil uden tvivl også gøre dit hjem smukkere. Verner Panton laver meget populære lamper til spiseborde, som er genkendelige og samtidig særprægede. Lampen vil stå smukt i kontrast til for eksempel et egetræsbord eller et rustikt marmorbord.

 • Transparent med hvid, blå og orange lakering.
 • Diameter på 40 cm.
 • Lavet i aluminium og mat lakeret akryl.

Umage Silvia Pendel i hvid

Umage Silvia Pendel i hvid

Du vil nok kunne genkende det klassiske design. Af hvide lamper til over spisebord er det en af de mest kendte. Flere producenter har givet sig i kast med de takkede former, der ligger i lag oven på hinanden i en slags nedadgående bred dråbeform. Her får du en prisvenlig version fra danske Umage, hvis lys spredes bredt i rummet. Både børnefamilier som unge par og ældre vil elske lampen, der fås i to størrelser. Den lille har en diameter på 32 cm. og en højde på 24,5. Den største måler 45 cm. x 41 cm.

Du kan dæmpe lyset, hvis du har en kontakt til det. Du kan bruge både en standardpære eller de mere avancerede Philips Hue pærer. Husk at vælg pendelophæng, som skal opsættes over bordoverfladen.

 • Hvid.
 • Kan fås med enten en diameter på 32 cm. eller en på 45 cm.
 • Lavet i plast og akryl.

Rice Paper Pendel Ø60 fra HAY

HAY Rice Paper Pendel Ø60

HAY står bag denne elskede og simple runde lampe i rispapir. Den er billig, og så går den til alt: Træ, plast, marmor, metal osv. Dvs., at lampen vil matche dit spisebord uanset stil, størrelse og udformning. Du kan vælge mellem normale dæmpbare LED-pærer eller dem i glas fra Philip Hue. Rispapiret giver et blødt lys og en uforpligtende stemning. Du kan vælge mellem tre forskellige størrelser, hvor diameteren er henholdsvis 50, 60 eller 80 cm. På den måde kan du matche fuldstændigt med dit bord.

Du får en fire meter sort ledning med i købet. Lampen vejer kun 0,5 kilo, så den er nem at hænge op og have med at gøre. Producenten HAY er herhjemme blevet førende inden for moderne interiør. Her får du meget stil for pengene.

 • Hvid.
 • Diameter på enten 50, 60 eller 80 cm.
 • Lavet i papir.

Tom Dixon Melt Pendel Gold Lille

Tom Dixon Melt Pendel Gold Lille

Denne lava-agtige og organiske pendel lampe er blikfang. Den er skabt af Tom Dixon og designkollektivet FRONT. De har brugt en speciel metalliserings teknologi. Når du slukker lampen, så bliver den gennemsigtig. Ellers kan du få den i de fem ædle naturfarver kobber, krom, guld, røg og klassisk blå. Vælg enten en mindre diameter på 27 cm. eller en større på 48 cm. Den designmæssige vision bag lampen er at forene tre billeder.

Et blik fra rummet, smeltet glas og en smeltende glacier. Det giver selvsagt et underfundigt look. Her får du en model som ikke ligner andre spisebordslamper. Du vil nyde det spændende farvespil. Selve materialet er metalliseret plastik.

 • Fås i fem farver.
 • Diameter på enten 27 cm. eller 48 cm.
 • Lavet i metalliseret plastik.

Vælg den rette lampe over spisebordet

En række overvejelser kan hjælpe dig med at vælge rigtigt første gang. Lamper til spisebord kan have tre forskellige former: Rund (360 grader), åben pendel eller pendel med nedadrettet og fokuseret lys. Ønsker du blødere belysning fordelt i rummet, så gå efter de to første. Den sidste giver en mere koncentreret og kraftig lyskilde. Derefter skal du vurdere ophængningshøjden, som selvfølgelig skal give frit udsyn rundt om bordet. Sæt dig gerne ind i den tekniske proces med ophængning af lampe over spisebord, inden du går i gang.

Overvej også, om du vil hænge en stor model eller flere mindre spisebordslamper ved siden af hinanden. Valget afhænger af bordets form. Er det rundt, så er én bedst, mens et aflangt ser flot ud med flere, evt. i forskellige farvenuancer.

Hvilken pære skal jeg vælge?

Generelt skal du bruge enten gløde- eller halogenpærer til lamper til spisebord. LED er også populært, fordi det er budgetvenligt og effektivt. Du kan tjekke på den angivne temperatur, og her er 2700 Kelvin et godt pejlemærke. Det giver et varmt og hyggeligt lys. Hvis du vil have mulighed for at justere lydstyrken, kan du installere en lys dæmper. Dæmpet lys skaber en intim stemning, og du kan skrue op ved mørke aftener og ned ved lyse.

Du kan kigge efter enten watt eller lumen, når du køber din pære. De angiver lysstyrken på din nye lampe til spisebord. Køb altid en ekstra pære, så du har, hvis uheldet er ude!

smarte spisebordslamper til stuen

Find lamper der passer til spisestuen

Din nye spisebordslampe skal matche resten af stuen, spisestuen eller køkkenet. Specielt spisebordet, som kan være lavet i forskellige former og materialer. Visuelt er der stor forskel på for eksempel et rundt marmor spisebord og et rundt spisebord med udtræksplade i træ. Den første går godt med en neutral og lidt majestætisk lampe i glas eller aluminium til spisebord, mens sidstnævnte spiller godt sammen med mindre pendel lamper i plastik og markante farver. En lampe til det store 8 personers spisebord skal have en bred diameter og et åbent design, så den kaster meget lys.

Du kan enten vælge en lampe til over spisebord, der i farven kontrasterer eller supplerer de øvrige møbler.

FAQ

Hvilke typer spisebordslamper er der?

Du kan få store lamper til spisebord med en diameter på 40 cm +, og mindre som har en diameter på eks. 20 cm. Formen kan være rund og sluttet (360 grader), åben forneden eller lukket. Nogle spisebordslamper afgiver et varmt og hyggeligt lys, mens andre er mere skarpe og klare.

Hvordan vælger jeg den rette?

Din lampe til over spisebord skal matche resten af indretningen visuelt og stilmæssigt. Du skal kunne ophænge den i passende højde og bruge en lysdæmperfunktion enten med kontakt eller pære. Vælg efter: Form, pris, design, lysstyrke. Overvej om du skal have en større lampe eller flere små.

Hvor bør jeg købe?

I artiklen anbefaler vi troværdige forhandlere og linker til populære spisebordslamper online. Vælg altid en udbyder med gode køberrettigheder (fragt, returret og evt. prismatch). Køber du på nettet, kan du researche dig til den perfekte lampe til over spisebord hjemmefra.

Tidligere artikel

Related Articles

Mest populære

Seneste artikler