Spisebord til 8 personer

flotte spiseborde til 8 personer

Uanset om du har en stor familie eller bare mange venner, så er et spisebord til 8 personer ideelt! Den store bordoverflade giver plads til alle og skaber en stemning af inklusion. Mulighederne er mange.

Du kan få rustikke plankeborde eller runde og elegante marmor spiseborde. Farverne kan tælle de mere afdæmpede som brun, sort og hvid eller endog blå, rød og grøn.

Formen kan være aflang og klassisk, eller rund og mere ”samlende”. Det afhænger selvfølgelig både af din smag og stuens, køkkenets eller spisestuens indretning.

Et stort spisebord er centralt for hygge og samvær. Her hjælper vi dig med at finde den perfekte model!

Vores 10 favorit 8 personers spiseborde

Vi har udvalgt 10 gode bud på spisebord til 8 personer fra både kendte og mindre kendte designere. Vi har lagt vægt på, at der er noget for enhver smag. Alle de listede borde er populære, langtidsholdbare og har den nødvendige overfladeplads.

Flot House Nordic plankebord på 300 cm

Flot House Nordic plankebord på 300 cm

House Nordic er en nyere spiller på markedet. Bordpladen er lavet i træ, som er (smoked) olieret eg. Det har en gammeldags og rustik kvalitet over sig. Du får en uovertruffen længde på 300 cm. og dermed rigtig god plads. Både til at spise sammen eller bare snakke og arbejde. Ingen tvivl om at dette planke spisebord til 8 personer vil blive et af de smukkeste møbler i rummet. Det emmer af indretningscharme, og det er raffineret trods sine enkelthed.

Benene er lavet i krydsstel, som giver en klassisk symmetri. Stellet er i sortlakeret metal. Det står flot til den mørkebrune overflade. Prisen er relativt lav i forhold til, hvor lækkert et bord du får! Med en højde på 75 centimeter, er der ekstra god plads til benene.

 • Længde 300 cm., bredde 100 cm. og højde 75 cm.
 • (Smoked) olieret eg og sortlakeret metal.
 • Tilkøbsplader ikke mulige.

Poul M. Volther 8 pers. Spisebord

Poul M. Volther 8 pers. spisebord

Poul Volther er kendt for lækre finish detaljer og solidt design. Dette 8 personers spisebord er ingen undtagelse. Selve stellet er i flot lys eg, som giver kontrast til den rektangulære mørke bordplade. Farven er natur/sort. Navnet er C35C, og det er det største bord i den populære C35-serie, som stammer fra 1957. Målene er 95 x 220 cm., så bordet kræver god plads i rummet. Foruden de 8 siddepladser kan du få 2 tillægsplader. De er på 45 x 95 cm. og giver plads til 2 – 4 personer ekstra. En stor fordel, hvis du elsker værtsrollen og det at have mange gæster ovre!

Selve bordpladen er traditionelt linoleum. Er du miljøoptaget, så kan du glæde dig over, at det anvendte træ er FSC-certificeret. Siddekomforten er høj, og du kan overveje matchende designerstole. Du får en garanti på 5 år. Behandlingen er mat lakeret.

 • Længde 220 cm, bredde 95 cm. og højde 72,2 cm.
 • Eg og linoleum.
 • 2 tillægsplader kan tilkøbes.

Lækkert Handvärk marmor spisebord (230 cm)

Lækkert Handvärk marmor spisebord (230 cm)

Dette store slanke Handvärk spisebord til 8 personer er designet af kendissen Emil Thorup. Han elsker marmor. Bordpladen er montereret i en slank ramme af stål, som skaber et sirligt udtryk. Det giver en følelse af meget luft under bordet. Selvom marmor er et tungt materiale, så virker konstruktionen alligevel let. Her er tale om ægte marmor, som er sammensat af 10 store fliser fra Italien. Kvaliteten er med andre ord i højsædet!

Fordi det er natur sten, er hvert bord individuelt. Der er nemlig forskellige åremønster (aftegninger) på overfladen. Det gør, at du får et helt unikt stort spisebord. Farven kan være i sort, grøn, grå eller hvid, alt efter smag. Igen med særegne detaljer. Med en længde på hele 230 cm. er der god plads til alle de spisende. De kan sidde både på langs og ved bordenderne. Det smukke spisebord vil gå godt til farvede tæpper, planter og retrolamper.

 • Længde 230 cm., højde 74 cm. og dybde 96 cm.
 • Marmor og stål.
 • Uden tillægsplader.

NocNoi Spisebordssæt i egetræ m. 8 stole

NocNoi Spisebordssæt i egetræ m. 8 stole

Dansk design når det er bedst! Roen sænker sig med det samme, allerede når du ser dette flotte aflange 8 personers spisebord i håndsorterede materialer. Egetræ nærmere bestemt, som er hentet fra kontrolleret skovbrug. Formen er rektangulær, og den hvidolierede massive vild eg giver et råt og stilet indtryk. Bordet her skiller sig ud, og du køber det som del af et spisebordssæt med tilhørende stole i flot sort stof. Spisebordet hedder Aakjær, og det er lavet i BOBO design (som matcher stolene). Benene er firkantede og massive.

Designet er nordisk hele vejen igennem. Længden er på 260 cm., så der er rigeligt plads til alle. Du kan købe to tillægsplader og forlænge med hele 100 cm. Spisebord til 8 personer er eksklusiv bordenderne. Her kan sidde to ekstra.

 • Længde 260 cm., bredde 95 cm. og højde 75 cm.
 • Hvidolieret eg.
 • 2 tillægsplader kan tilkøbes.

Flot Heritage spisebord i olieret egefinér

Heritage spisebord i olieret egefinér

Mange danskere er glade for sildebensmønster. Det får du med dette flotte Heritage 8 personers spisebord, der er lavet i olieret egefinér. Det har udtræk til 2 tillægsplader, hvis du vil have flere gæster til bords. De skal dog tilkøbes separat. Benene er udformet i en cool omvendt V-form og lavet i sortmalet MDF. For ekstra luksus kan du købe to lange spisebænke, som er lavet i matchende materialer.

Sættet har både noget afdæmpet og majestætisk over sig på én gang. Du kan med fordel hænge industrigrå lamper op i nærheden og supplere med rå fåretæpper. Her får du et rummeligt spisebord, som sætter et stilet præg på hjemmet.

 • Længde 200 cm., bredde 100 cm. og højde 75 cm.
 • Olieret egefinér.
 • 2 tillægsplader kan købes.

Calia langbord i massiv vild eg

Calia langbord i massiv vild eg

For få penge får du her et langtidsholdbart og smukt aflangt spisebord i træ. Det ser lækkert ud på grund af flere detaljer. Benene er U-formede og lavet i sort lakeret rå metal. Bordpladen er massiv og lavet i naturolieret vildt egetræ. Det udstråler varme og kvalitet. Selvom bordpladen er tyk, så gør bordets konstruktion, at det aldrig virker tungt i rummet. Der er udtræk til 2 tillægsplader, som du kan vælge at købe separat.

Det kan være en fordel, hvis du ofte værter familiemiddage. Med 240 cm. i længden, får du her et møbel, der er med til at definere stuen. Calia langbordet kan stå alene eller pyntes med planter, lys, vaser eller tæpper efter smag. Der kan selvfølgelig sidde to personer ved bordenderne.

 • Længde 240 cm., bredde 95 cm. og højde 74 cm.
 • Naturolie massiv vild eg og stel i råt metal.
 • 2 tillægsplader kan tilkøbes.

Hvidt Fusion spisebord på 220 cm

Hvidt Fusion 8 personers spisebord på 220 cm

Ved første øjekast kan dette hvide Fusion spisebord næsten forekomme usynligt! Det er designet af danske PBJ Furniture, som har skabt møbler siden 1968. Bordpladen er lavet laminat eller linoleum og stellet i lys eg og fineret metalstel, som ser flot ud sammen. Heraf navnet ”Fusion”. Selve bordpladen er bådformet og har en tynd kantprofil. Det ser meget elegant ud. Der er mulighed for udtræk, og det giver plads til potentielle 12 bordgæster.

Du kan vælge lige præcis den udgave, der passer til din stil. Bordet fås nemlig i flere forskellige farver og træsorter. PBJ DesignHouse går meget op i detaljer, og du får derfor et helt unikt bord, der skiller sig ud fra mængden. Du køber tillægspladerne separat.  

 • Længde 220 cm., bredde 100 cm. og højde 74 cm.
 • Lys eg og fineret metalstel.
 • 2 tillægsplader kan tilkøbes.

Larvig hvidolieret eg spisebord med sorte metal ben

Larvig hvidolieret eg spisebord til 8 personer

Rustikt plankebord til en budgetvenlig pris. Den store firkantede bordoverflade rummer god plads til alskens udfoldelser til middage og sammenkomster. Selve bordet er lavet i lys hvidolieret eg, mens benene er i sortlakeret metal. Længden ligger på standard 220 centimeter. Med en højde på 75 centimeter er der god plads til benene. Dette Larvig spisebord til 8 personer vil passe både i den moderne by lejlighed eller i villaen, hvor der er højt til loftet.

Det har noget råt og nordisk over sig. Fordi farverne er diskrete, kan du kombinere dem med alle farver i dit hjem. Træ giver altid en hjemlig og hyggelig følelse. Bordet ligger på et beskedent niveau rent prismæssigt, især når man tager træs holdbarhed i betragtning.

 • Længde 220 cm., dybde 105 cm. og højde 75 cm.
 • Hvidolieret eg.
 • Ingen tillægsplader.

Andersen Furniture T1 spisebord i hvidt laminat

Andersen Furniture T1 spisebord i hvidt laminat

Dette prisbelønnede T1 bord har en nærmest arkitektagtig kvalitet. Formsproget krydser tid og sted, og gør, at spisebordet skiller sig ud. I 2012 vandt det ”Wallpaper Design Award”, som gives til de førende spillere inden for interiør og livsstil. Du kan udvide bordet med hele 4 tillægsplader. Det er et 8 personers spisebord, men du kan altså udvide med plads til langt flere gæster. Bordet er fremragende til store familier, kollektiver eller entusiastiske værter.

Selve pladen er fremstillet i slidstærkt laminat, mens stellet er i massivt træ (enten sæbebehandlet eg eller sortbejdset eg). Det har synlige tapper. Uden tillægsplader er længden på 220 centimeter.

 • Længde 220 cm. og bredde 95 cm.
 • Hvidt laminat og sortbejdset eg.
 • 4 tillægsplader kan tilkøbes.

Kairo spisebord med 8 sorte Dima stole (Billigt)

Kairo spisebord med 8 sorte Dima stole

Ønsker du at købe dit spisebord 8 personer som et sæt, så kig her. Her får du et nordisk Kairo spisebord med god længde og 8 sorte Dima stole. Stolene har tre ben arrangeret i en trekant, hvilket giver et sejt udtryk. De matcher bordets ben i sortmalet træ. Bordpladen er traditionel hvid og lavet i højtrykslaminat. Det er holdbart og nemt at gøre rent. En fordel hvis du har børn eller tit mange gæster til bords!

Siddepuderne på stolene giver god siddekomfort. Sættet er godt til dig, der vil handle i hele løsninger. Linjerne er rene, og stilen er afdæmpet. Du kan derfor matche dit nye spisebord og tilhørende stole til alskens andre farver og materialer, som du har i spisestue eller stue.

 • Længde 315 cm., bredde 90 cm. og højde 75 cm.
 • Højtrykslaminat.
 • Ingen tilkøbsplader men længden kan varieres.

Størrelsesguide til spiseborde

Det kan være godt at kende til standardstørrelserne på spiseborde, så du kan tage et informeret valg. Foruden spiseborde til 8 personer, kan du få helt ned til 2 personer og helt op til 14. Der skal cirka være 60 cm. spiseplads til hver person ved bordet. Her er en hurtig guide:

 • 4 personer: Spisebordet skal være cirka 130 cm. langt.
 • 6 personer: Spisebordet skal være minimum 196 cm. langt.
 • 8 personer: Spisebordet skal være godt 260 cm. langt. Leder du efter et rundt spisebord til 8 personer, så kig efter en stor diameter.
 • 10 personer: Spisebordet må helst ikke være under 325 cm. langt.
 • 12 personer: Spisebordet skal have en længde på lige under 400 cm.

Som nævnt kan du forlænge med udtræksplader og gøre brug af det gamle trick med at placere en person ved hver bordende. Husk endelig at tag højde for afstand til vægge og andre møbler. Der skal være godt med luft, så man nemt kan komme til og fra bordet.

Gør familiefesten hyggeligere med et stort spisebord

Aftensmad og fællesmåltider spiller fortsat en vigtig rolle for danskerne. Maden bliver et samlingspunkt og et sted, hvor stort og småt vendes helt uforpligtende. Men også familiefester er vigtige for følelsen af tilhørsforhold og sammenhold. Det bliver nemmere at holde en ordentlig familiefest, hvis du har et stort spisebord til 8 personer som minimum. Bordet samler, og det er vigtigt, at unge og ældre generationer kan sidde sammen og hygge.

Husk at tænk interiør ind, når du har investeret i et nyt spisebord. Elementer som lys, tæpper, stole, puder osv. spiller en stor rolle. Ikke mindst for hvordan din spisestue eller dit køkken tager sig ud samlet set. Du kan for eksempel købe en smuk lampe til spisebordet og stilrigtige stole med armlæn. De kan enten matche eller være i forskellige farver, hvis du er modig.

Hvilket spisebord er nemmest at rengøre?

Når du køber et nyt spisebord 8 personer, så kan løbende vedligeholdelse være en overvejelse. Generelt er plast og laminat det nemmeste at tørre over med en våd klud. Pletter trænger ikke ind under overfladen, hvilket kan være en lettelse i særligt børnefamilier.

Træ er lidt sværere – særligt hvis det ikke er behandlet. Her kan det være oplagt at købe et par flotte dækservietter. Der er dog stor forskel på de enkelte træsorter. Kunstmarmor er nemmere at rengøre end ægte marmor. Læs eventuelt i produktbeskrivelsen for yderligere info om rengøring af dit bord.

Et godt tip er at tørre op efter hvert måltid, så bordfladen altid er ren. Træ kan du enten slibe, oliere eller efterrense. Det er især et spørgsmål om personlighedstype. Nogle bliver stressede af pletter, mens andre ikke har noget imod ”brugsmærker” på deres møbler.

FAQ

Hvor kan jeg købe et 8 personers spisebord?

Du kan købe spiseborde ved flere online forhandlere og nordiske møbelhuse. Vi har samlet 10 gode bud fra forskellige førerende forhandlere, som tilbyder gode købsvilkår. Udvalget er forskelligt, når det kommer til materiale, form, pris og design. Vi anbefaler danske forhandlere.

Hvilket spisebord til 8 personer skal jeg vælge?

Du kan vælge imellem marmor, plast og træ i formerne rektangulær, kvadratisk eller rund. Vælg et spisebord som passer i din øvrige boligindretning. Søg efter tillægsplader, hvis du lejlighedsvist har behov for at udvide pladsen til 12-14 personer. Du kan vælge dyrere designerborde eller billigere modeller.

Hvordan skal jeg vælge mit 8 personers sofabord?

Du skal vælge et bord, som har en overflade på minimum 200 cm. i længden. Tilvælg udtræksplader hvis du ønsker et par ekstra siddepladser til festlige lejligheder. Den firkantede form er mest pladsbesparende og praktisk. Er du meget til et rustikt naturudtryk, så er træ og marmor godt.