Gode råd til soveværelsesindretning

Soveværelset skal ikke bare være et rum, hvori du sover. Soveværelsesindretningen skal være lækkert, personligt og indbydende.

Eftersom du tilbringer en tredjedel af dit liv i soveværelset, er soveværelset derfor et af de vigtigste rum i dit hjem. Soveværelsesindretning betyder meget, da det er her, du skal kunne slappe af og opbygge ny energi til næste dag.

Mangler du idéer til din soveværelsesindretning, så finder du her på siden ny inspiration til indretning af dit soveværelse, så du kan skabe din egen personlige og afslappende stil i rummet.

Hvordan gør du din soveværelsesindretning mere personlig?

Når du skal i gang med indretning af dit soveværelse, skal du tænke over, hvordan du kan gøre rummet personligt. Dette handler især om dekoration.

For at du har de bedste muligheder for at slappe af og sove godt om natten, så skal indretningen i soveværelset være unikt og personligt. Her skal du nemlig kunne koble af fra hverdagen og netop derfor, er en personlig indretning i soveværelset vigtigt.

For at skabe en personlig stil i soveværelset kan du blandt andet indrette med følgende for øje:

  • Understreg din stil med sengetøj i flotte farver og mønstre. Med dekorativt sengetøj kan du undvære sengetæppet eller blot nøjes med et tæppe liggende i fodenden af sengen.
  • Elegante og smukke lamper der giver et godt lys, er uundværligt i soveværelset.
  • Sæt en lang hylde over din seng, hvor du kan stille dekorationer, billeder og bøger. Dette giver et fint og personligt udtryk i soveværelset.
  • Vælg en sengegavl over din seng og giv soverummet et eksklusivt look. Sengegavle findes i et hav af materialer, og er dermed perfekt til at understrege din personlige stil.

Skab stemning i soveværelset med plakater

Ønsker du en mere personlig indretning i soveværelset, så kan du også vælge at tapetsere væggene i rummet i et print, eller du kan investere i plakater med et fint motiv. Plakater og posters er ligeledes med til at skabe en personlig soveværelsesindretning.

Når det kommer til indretning, er plakater og billeder generelt en god idé. Her kan man også vælge at investere i posters som kan hænges over sengen med et ordsprog eller et citat, som man godt kan lide.

Skal liv i soveværelset med plakater og billeder

Hyggelig soveværelsesbelysning

Soveværelsets belysning skal du heller ikke glemme, når du skal i gang med at indrette soveværelset. Belysningen har stor betydning for dit velvære, så gode lamper skal derfor ikke undervurderes.

Inden du køber lamper, skal du først og fremmest tænke på hvilket lysbehov du har i soveværelset.

  • Læser du i bøger og magasiner hver aften inden du lægger dig til at sove?
  • Har du brug for lys i garderobeskabet?

Soveværelsets belysning skal både være behageligt, afslappende og koncentreret, så du kan se ordentligt og dermed få opfyldt dine ønskede behov i forhold til lys.

En loftslampe er for de fleste en nødvendig lampe at have i soverummet. Dette lys skal bestå af et godt og samtidig ikke blændende lys, som kan lyse rummet op. På den måde vil du have et godt lys hele døgnet rundt.

Når du har fundet den helt rigtige loftslampe til din soveværelsesindretning, skal du finde lamper til rummet til de steder, hvor der er behov for ekstra skarp belysning. Læser du bøger i sengen om aftenen, er det en god idé at kigge efter en god bord- eller væglampe.

Skal du vælge mørke eller lyse gardiner til soveværelset?

Gardiner har meget at sige, når det drejer sig om en god søvn og en smuk indretning af soveværelset. Der er dog nogle ting, som du skal overveje, inden du foretager købet. Først og fremmest skal du tænke over, hvor lyst eller hvor mørkt du ønsker, at rummet skal være. Nogle ønsker at kunne se dagslyset, så snart de vågner op om morgenen, hvor andre ønsker et helt mørklagt rum. Du skal derfor overveje enten lyse og lette gardiner eller et mørklægningsgardin. Er du mere til en mellemløsning, kan du kigge nærmere på et plisségardin, som giver en mørklæggende effekt, men hvor du også kan justere lysindfaldet.

En anden ting som du skal tage højde for, når du skal købe gardiner til soveværelset, er at vælge en gardintype, som passer til vinduespartiet i rummet. Har du store vinduespartier, er lamelgardiner en god løsning. Er vinduerne derimod forholdsvis små, kan det være en god idé at kigge nærmere på rullegardiner.

Sidst men ikke mindst gælder det om at finde gardiner i den farve, som skaber den ønskede stemning i soveværelset. Ved at vælge lyse og afdæmpede farver får du et roligt udtryk, hvorimod varme og mørke farver gør rummet mindre. De mørke nuancer kan dog skabe et spændende og anderledes look i kontrast med rummets andre lyse og lette farver.

Hvilken vægfarve skal du vælge til dit soveværelse?

Farverne i soveværelset har en stor betydning for rummet. Særligt rolige og behagelige farver vil have en positiv betydning i soveværelsets indretning. Men hvilke farver skal du så vælge?

Har du svært ved at falde i søvn, skal du kigge nærmere på de rolige og afdæmpede farver såsom blå, grå og sandfarvede nuancer. Disse farver er med til at skabe en rolig, tryg og balanceret stemning i rummet.

Soveværelsets farver kan samtidig hjælpe dig til at få en friskere start på dagen. Lyse og varme farver som blandt andet gule og røde nuancer, vil give dig en form for ny og dejlig energi allerede fra morgenstunden. Her er det dog vigtigt at tænke på, at kun en af soveværelsets fire vægge skal males i en af de friske farver, som desuden anbefales at være i støvede nuancer. Ønsker du ikke at male en hel væg i den fængende farve, kan du skabe en spændende kontrast i rummet ved at male en ende gavl for enden af sengen.

Derudover skal valget af farver i din soveværelsesindretning passe sammen med rummets størrelse og lysindfald. Har du et mindre soveværelse, og ønsker du at skabe en fornemmelse af et større rum? Så skal du ikke vælge at male soveværelset i mørke farver. Det samme gør sig gældende, hvis du får begrænset med lys ind i dit soveværelse. Så skal du også tage et kig på paletten med de lyse farver. Ønsker du alligevel at bringe farver ind i din soveværelsesindretning, kan du vælge at tilføje farverigt tilbehør som sengetøj, puder og malerier.

Sådan indretter du dit soveværelse med tilbehør

For at gøre dit soveværelse mere personligt og unikt, kan du tilføje smukt tilbehør til rummets indretning. Når det kommer til soveværelsets fine tilbehør, er tekstiler gerne nøgleordet. Bløde og dekorative tekstiler vil nemt og hurtigt gøre dit soveværelse indbydende og personligt, og derfor skal du ikke glemme at bruge tid på at finde lækre og smukke tekstiler.

Først og fremmest skal du tage et kig på noget lækkert sengetøj. Vælg sengetøjet med omhu, så både kvalitet, design og tekstur er blevet overvejet nøje inden køb. Eftersom der findes et stort udvalg af sengetøj, gælder det om at finde netop det design, som du vil holde af at se på, når du går i seng om aftenen. Ensfarvet sengetøj er altid en klassiker, men vælger du derimod farverigt sengetøj, kan du let skabe spændende kontraster i din soveværelsesindretning og dermed blive inspireret til at finde andet tilbehør i interessante farver.

Sengetæppet er også en vigtig ting, du har stående på din liste med kommende soveværelsestilbehør. Et sengetæppe er både dekorativt, hyggeligt og et varmt element til soveværelsets indretning. Invester i et sengetæppe som er stort nok til at dække hele sengen. Ved at udskifte dit sengetæppe, kan du nemt og hurtigt give dit soveværelse et andet udtryk, uden det behøver at koste en formue. Køb puder der matcher sengetæppet for at skabe en flot kontrast.

Har du et mindre soveværelse, eller ønsker du at få rummet til at syne større ved hjælp af tilbehør? Så kan du med fordel anskaffe dig et smukt spejl, som du enten kan hænge på væggen eller lade stå op af rummets ene væg. Et spejl får rummet til at virke større, da det reflekterer lys fra vinduer og lamper, så du har rig mulighed for at tjekke dit outfit og frisure ud, når du gør dig klar om morgenen eller skal ud om aftenen.

Related Articles

Mest populære

Seneste artikler